24 Aralık 2008 Çarşamba

GARİBİM, NAMIMA BANU DİYORLAR :))

Sevgili Elçin'cim beni MİMLEMİŞ....Garip hallerim nelermiş benim diye?Buyur canım:))

1-Yanımda yürüyen kişi ile mutlaka ayak uyumu ararım...Sağ sol aynı anda adım atılacak,yani ikimizde uygun adım yürüyeceğiz mümkünse...Hızlı veya yavaş olması farketmez yeterki uyumlu olsun...Olmazsa garip bir şekilde çok rahatsız olurum...Eşimle gezerken eğer uygun adımı bozarsak,hemen çaktırmadan küçük bir hareketle ayak değişimini yaparım...Tabii bu değişimi yaparken hızlı hareket ettiğim için hafifçe zıplarım...Bu yüzden karşıdan bakan biri için 30-40 adımda bir zıplayıp yürümeye devam eden bir insan tipi oluştururum:)))))
2-Satın aldığım kitaplara,o günün tarihini atarım, kitap evinin ve şehrin adını da mutlaka yazarım( 12.01.1998-D&R Ankara) gibi...Eğer yazmayı unutmuşsam eski fişleri vs.kayıtları inceler mümkünse doğrusunu, kesin tarihi bilemiyorsam da tahmini bir satın alma tarihini not düşerim...
3-Şıp şıp damlayan çeşmeler kabusum olur...Ödüm patlar o sesten...Türlü seneryolar oluşturum...O damlayan sulardan oluşan ve parmakları üzerinde yürüyerek lavobadan çıkan bir kesik el????? ((Tabii bu hayal, küçük yaşta izlediğim şeytanlı bir film olan 'kesik el' in bende bıraktığı etkidir efendim:)))
4-Bir şey alacaksam mutlaka tüm mağazalara bakarım...ilk veya 2.baktığım bir yerden çok beğensemde alışveriş yapmam.Mümkünse bulunduğum ortamdaki tüm dükkanları gezerim...Ya aldıktan sonra daha çok beğeneceğim bir şey bulursam dimi ama:)
5-Tek ve küçük dükkanlardan alışveriş yapmam, daha doğrusu yapamam...Çünkü içeriye adım atar atmaz ne bakmıştınız diyen( ben ne baktığımı biliyormuyum!?) ve sizi takip etmeye başlayan, kazara elinizi bir şeye atsanız, şu modelide ,şu rengi de var diye yakanıza yapışan çalışanlardan çok rahatsız olurum...Böyle yapılan yerlerde bir şey beğensemde katiyen almam...
6-Ankarada Ulus'u sevmezdim, Bursa'da Cumhuriyet cd. ve Kapalı çarşıda çok zorda kalmadıkça dolaşmam...Çok kalabalık gelir oralar ve insanlarda üstüme üstüme???
7-Evime yemeğe gelen misafir iki kişi bile olsa ben en az 6 kişilik yemek yaparım...Yetmiyeceğine, artsın diye düşünürüm...
Neyse, bu kadar yeter:))
Bende sevgili Gamzeli Anne yi MİMliyorum...Kolay gelsin canım:))

2 yorum:

Elçin dedi ki...

Canım ya bugün hiç keyfim yoktu hiç gülmedim taki birinci garipliğini okuyana kadar.Seni düşündüm, Olcayın yanında zıplarken:)))
Çok hoşsun sen:))

Gamzelianne dedi ki...

Canım benim, öncelikle teşekkür ederim mim için, ne zamandır yazı yazamıyordum, sebep oldun :))

Garip hallerinin ilk satırlarında inan çok güldüm, birde sesli güldüm, zor toparlandım :) Düşününce çok komik gerçekten :)
Canım en kısa zamanda cevaplayacağımı mimi, bi düşüneyim bakayım garip hallerimi :))