29 Eylül 2009 Salı

NE OLACAK HALİM ?

Geçenler de yanlış bir yola girmiş ve arabamızı bir güzel ziftlemiştik:(
Malum güzel yurdumun güzel belediyeleri böyle durumlar için bir uyarı levhası koymadığından farkettiğimiz de iş işten geçmişti...Neyse konu o değil tabi, olan oldu,araba servise verildi şu gün şu saatte alınacak diye sözleşildi.Dün sabah için saat 10:00 demişler di,-ki ben 10:30 da gittim- birazdan hazır olacak dediler, oturttular bir köşeye bekliyorum...Yarım saat,bir saat,uzadı da uzadı...Dükkanın yeri de öyle ters hani çıkıp dolaşayım desen gidilecek bir yer yok,izmir yolu üstünde...Gazete,kitap ne bulursam okudum hatta araba cilalarının kutularını bile:( Üşüdüm,acıktım ve başkaları? vs....Sinirlendim tabii;saat 13:00'e geliyordu artık!Ben içimden nasıl söyleniyorum ama? Mutlaka iki çift laf söylemeliyim!Böyle sorumsuzluk olmaz!Burada beklediğim saatte neler yapardım,hiç olmazsa iş uzayacak diye haber verseydiniz vs. vs.vs!!!!!
Neyse sonunda beklenen oldu ve 13:15 itibari ile araç geldi...Ben gayet ciddi bir ifadeyle hatta biraz somurtuk çıktım beklediğim odadan,emin adımlarla ilerledim ilgili şahsa doğru ve...

-Elinize,emeğinize sağlık ne güzel olmuş...dedim?
-Biraz beklettik ama... dediler
-Olsun canım ne olacak? Zaten araba da çok batıktı.... Diyerek bir de suçu üstlendim??


Servisten ayrılıp yola çıktığımda bu sefer kendime söyleniyordum!!!!!!!

Tabii öğlen oldu,mide aç,gözüm döndü...Hesapta rejimdeyim -ya da en azından dikkat ediyorum diyelim-ama deli gibi bir şeyler yemek istiyorum...Gideceğim yerden önce bir kafe-pastane tarzı bir yere uğrayıp tatlı bir şeyler yemem lazım,hatta ilk tahanlılar ilişti gözüme...Hah dedim budur battı balık yan gider,sonra tam yerime geçecektim ki;Kumru yapıyorlarmış?Alllaaah boş ver tahanlıyı kumru olsun:)
Kumru sandıvıçim geldi?İçinde sadece kırpık sosis parçaları ve 3 ince dilim domates var!Ne mayonez+ketçap,ne de en önemli malzemesi salatalık turşusu???!!!!
Bu sefer kesin susmayacağım ne bu yaa?
Tipimden mi anlıyorlar? O kadar mı ses çıkarmaz görünüyorum? vs.vs vs.

5 dk.sonra; o garip şeyi bir güzel yemiş, kasada hesabı ödeyip,hayırlı işler diliyordum:((

Ama ben hep böyleydim,böyleyim...
Ve biliyorum ki değişmeyeceğim.

Şimdi dert mi bu? Ya da buralara yazılacak konu mu?
Belki evet,belki hayır...

Sadece tek bir soru;Ne olacak halim?

14 yorum:

Elif Turgay dedi ki...

Hoş geldin kulube....
Eğer nasıl başa çıkacağını bulursan banada söyle....
Pasiflik, çekingenlik vs vs olmadığını biliyorum....Empatiklik mi ne bu !!!!

cem dedi ki...

Öyle durumlarda insan en çok zararı kendisine veriyor.. ne olacak sorusuna cevap yok bende de, hayırlısı diyelim, çözümsüz durumlarda hep böylesöylenir..

SMİLENA dedi ki...

bende öyleyim bende.herşeye bişey bulurum.turşu dedin de canım çekti bak...
öpüyorum...

GeCe dedi ki...

biliyormusun aynı ben de böyleyim ya ufff kızıyorum kendime ama :((

laleninbahcesi dedi ki...

ilk yoruma bende katılıyorum, asla hakkını koruyamamk değil, gerekirse panter gibi olurum. Bu başka bir şey, sanki insan sonradan kıyamıyor karşısındakine.
Sevgiler sana Banucum

Mehtap dedi ki...

Canım yüreğinin güzelliği işte.O yüzden dert etme.senin her halin güzel.

e. t. dedi ki...

Dayanamayarak, karşıdakini kırmayayım derken kendinizi kırdığınızın farkında mısınız?
Çok sık olmasada ara ara bende yaşıyorum böyle olaylar.
Ve sonrasında beni gereği gibi gitmeyen olayın değilde hiç ses çıkartmamış olmanın daha çok hırpaladığını, pişmanlık duygusu altında ezildiğimi farkediyorum.

Bunu olay yaratmadan nazikçe, yine karşı tarafı kırmadan, gülümseyerek belitebiliriz bence. O zaman en azından kendimizide rahatlatmış oluruz.
Ya da madem bu huydan vaz geçemeyeceğinizi biliyorsunuz gereğini önceden yapabilirsiniz belkide. Mesela aslında zaten olması gerekeni vurgulayarak hatırlatmak(turşu, ketçap filan), bitiş saatini gitmeden teyit etmek v.b......Bunu öngörmekte zor iş gerçi ama başkada çözüm yolu gelmiyor aklıma :)
umarım kendinizi dahada üzmezsiniz :)

babycakes dedi ki...

olur olmadık herşeye tepki vermek n'kadar kötüyse bu da o kadar kötü banucum.... Serviste seni o kadar bekletmeye kimsenin hakkı yok.(hem hangi servismiş bu bakıyim bana söyle bir el atayım:))) bence yerinde tepkiler vermelisin sonradan kendini üzmek yerine:(( söyle gitsin içinde kalmasın. Ben geçen gün Mc donalds da bile chessburgerimi değiştittirdim. resmen hatun yanlış yapmış yenisini aldım , üstüne de bir özür aldım...

bernush dedi ki...

senle aynı şeyi ben dün yaşadım
beşevlerde geçtiğimiz cumartesi güzellik salonuna gittim,ilk gidişimdi,özel bölgeme ağda yaptırdım,işlemin bitmesine yakın bana elimle gerdirmemi söyledi,gerdirdim,yapıştırıp çekti,tabi ben ciyak ciyak,kanadı biraz dedi,fazla önemsemedim,hemen peçete koydu,baktım peçete kıpkırmızı oldu,ben hala önemli değil falan diyorum,neyse eve gittim,anneme anlattım hemen hastaneye gittik,2 tane dikiş attılar,kadın resmen şeyimi yırtmıs,üstelik uyuşturmadan dikilmenin acısını anlatamam,pzt günü işten çıktıktan sonra aldım elime raporumu fişimi güya hesap soracağım,içeri bi girdim bide çıktım,naptım ne ettim,nasıl konusum bilmiyorum,artık nasıl konustuysam giderken bir özür bile dilemediler..
Keşke bende hakkını arayan cazgır bir insan olsabilsem
kusura bakma cnm biraz uzun oldu :)

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

ahh Banucum öyle birşeye değinmişsin ki.bende de var bu.kızarım kızarım sonrada ağzımı açamam.bir çare bulursan lütfen paylaş da öğreneyim bende.

kara kitap dedi ki...

ben kafamda kuruyorum,kuruyorum.sinirlendiğim esnada beynimin içinden uzun uzun cümleler geçiyor.sonra söyleme zamanı geldiğinde o söylemeyi planladığım şeylerin hiçbirini söylemiyorum.daha sonra da niye söylemedim diye kendime kızıyorum.aynı durum yani.banu hn.bir de bişey soracağım.anladığım kadarıyla bankacısınız (yanlış anlamadıysam).bu kadar yoğun bir meslekte bu kadar zamanı nerden buluyorsunuz.(kendim için soruyorsam ne oluyum) :))))))

Belkıs dedi ki...

Banucum :)
Böyle durumlarda ben genelde "sus be kadın sus otur bir sen misin mağdur edilen, bir senin mi sinirlerin var" diye kendimle dalaşıyorum. Bak ben olsaydım nasıl gelişirdi olay. Servisteki adamlarla bir güzel kavga ederdim. Yetinmeyip bir üst merciye çıkardım, olmadı genel merkezlerine kadar ulaşırdım :) Hem kendimi hem adamları bir güzel gererdim. Sonra adamlar yapacağı süreyi ikiye katlarlar dahada çok bekletilirdim :))) Kıl müşteri damgasınıda bir güzel yerdim :) Gerçi arada bir işe yaradığıda oluyor ama eminol bence seninki daha güzel :)

Paşa dedi ki...

sesiz kalınca ah birde tepemize çıkmıyorlarmı daha çok çıldırıyorum sanki sesiz olmak suçmuş gibi...

zuzuların annesi dedi ki...

*Elif'cim evet kesinlikle empati:(

*Gereksiz Adam;Ne olacak halim?

*Semra'cım turşuuuu:)))))

*Gecem yalnız değiliz...

*Lale ablacım,evet kıyamama, affetme hali,zaman geçmesi, önemini yitirmesi,herşeyin sonunda tatlıya bağlanması vs.vs.ama???Olan da bana oluyor o arada:)

*Mektapcım:)

*Sevgili e.t.;biliyorum bilmem mi?
Ama söylemde kolay,pratikte zor:))
Tşk. ediyorum ilgine...

*Belgin'cim ben seninle biraz daha takılayım:))Eğit beni arkadaşım:))

*bernush...Geçmiş olsun..Kötü bir tecrübe olmuş sizin için:(

*Ceyda'cım,hıı olur:))
Görürsem söylerim:))))

*Merhaba Kara Kitap;bir çoğumuz yaşıyor demek bu sıkıntıyı...Bu arada sorunuza çok güldüm ama haklısınız:)Yok artık bankacı değilim,çalışmıyorum.Öyle olsa nerdeeee zaman?:))Bu arada kendim için sormuyorum derken...Yoksa sizde???:)))

*Belkıs'cım,''öfkeyle kalkan zararla oturur''larla büyüyen bir neslin evlatlarıyız biz:)))

*Paşa;evet bazen öyle de oluyor.
Sen ne kadar iyi niyetli olsan da olmuyor:( Ammman suçumuz bu olsun ne yapalım?:)