3 Nisan 2009 Cuma

ANNELİK GARİP ŞEY...

Anne olmak,garip şey...
Anne olunca çok daha farklı ve çok daha yoğun hissedilebilen duygularla yoğrulmak, acayip bir şey....
Sadece kendi çocukları için değil, tüm çocuklar için endişelenmek, her güzel ve iyi şeyi kendi çocukları için istediğin kadar,hiç tanımadığın, başkaca çocuklar için de istemek, harika bir şey...
Kötülüklerden,kötülerden tüm çocukları korumak ve kollamak ve bu isteğini dualarla desteklemek, manevi bir şey...
Bir çocuğu büyütmenin zorluğunu bilmek...Neler gerekir? En çok neye ihtiyaç duyulur?diye düşünmek? Önemli bir şey...
Hele bir de ikiz annesiyse bu ihtiyaç sahibi, onun o zor durumunu yüreğinin taa içinde hissetmek...Empati ötesi bir şey:)
Sonra, taaa Ankaralar dan, Bursa'daki bir ikiz annesinin feryadını duyan...
Ne yapabiliriz?Nasıl yardım edebiliriz diye? bana ulaşan bir can dostun sesin de mutlu olmak,süper bir şey...
Elden ele, gönülden gönüle, bebekten bebeğe, dolaşan o eşyaları, yine tombik minik ellerin kavrayacağını, neşeli bebek gülüşleri ve saflığıyla, yaşanmışlıklarının artacağını bilmek, çok güzel bir şey...
Birilerine ufacıkta olsa yardım ederek,verimli bir şekilde,bugünü de kurtarmanın ve hayırlı bir işe vesile olacağınızın sinyallerini, yürekte duymak ise....Ancak anlatılmaz yaşanır tarzı bir şey...
Dedim ya, annelik garip bir şey:))

*Bursa'da yaşayan,yardıma muhtaç, zor durumda bir aile...Ve bu ailenin 14 aylık,dünya tatlısı ikiz kızları...Ben, mama sandalyesi,oyuncak vs.bir kaç parça eşyayı vereceğim...Kıyafette gerekiyor, ancak malum 4,5 yaşında benimkiler ve küçülenlerini şimdiye kadar çoktan başka bebişlere verdim...Bursalı Anneler gurubumuzdan da mutlaka bir şeyler çıkar diye düşünüyorum ama yine de, Bursa'da iseniz ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isterseniz bana mail adresimden ulaşabilirisiniz...

7 yorum:

Elçin dedi ki...

Ben varım canımcım, nasıl yapıcaz?

SMİLENA dedi ki...

ben de kendimce yardımlarda bulunuyorum.çevremde yardıma muhtaç olan insanlar var.çocukların küçülen herşeylerini verdim.şimdi bebek arabası için söz verdim ama biraz kurcalarsam kesin birşeyler çıkar .yine haberleşiriz..

Belkıs dedi ki...

Banu'cum Bursalı anneler mail gurubuna üye olmak üzere yazdım, hatta guruptan tanıdığınız isim sorusunada senin ismini yazdım iznin olmadan, umarım kötü birşey yapmadım. Bilgi alabilirsem konuyla ilgili en azından kıyafet konusunda seve seve yardım edebilirim.
(Detayı belkisgokcayir@acarsoy.com.tr adresine atabilirsen sevinirim)

zuzuların annesi dedi ki...

*Elçin görmüşsündür guruptaki mailleri,ide'nin elindeki ikiz eşyaları tam bu aileye göre,yatak yorgan ve 3 koli kıyafet,eşya... Yani tüm ihtiyaçlar karşılandı gibi.Bende mama sandalyesi vs.vereceğim...Haberleşiriz belki başka ihtiyacı olanlar çıkar canım...Çok sağol:)

*Smilenacım,ne güzel yapıyorsun,allah kabul etsin canım:)Elçin'e de yazdığım gibi bu bahsettiğim ailenin ihtiyacını çok çabuk bir şekilde karşıladık...Ama yine haberleşiriz başka ihtiyaç sahibi olursa dönerim canım sana...Çok sağol ilgine:))

*Belkıs'cım estağfurullah izin ne demek? Bu aralar çok yoğunuz,bir de artık tanıdık harici kimseyi almamaya çalışıyoruz guruba,belki gözden kaçmıştır mailin,ben hatırlatırım tekrar ilgili arkadaşa canım....
Kıyafet işi,yukarıda da yazdığım gibi büyük ölçüde çözüldü,ama biz gurup olarak dönem dönem dağ köylerine vs.ye yardımlar götürüyoruz...Öyle bir organizasyon da dönerim tekrar sana..İlgin için çok sağol:)

Nazpek dedi ki...

Gerçekten anne olmak böyle bir şey işte yazınızdaki içtenliği yüreğimde hissettim.Aynı sosyal sorumluluk duygusuyla bende kızlarımın tüm eşyalarını yaşadığım ilde ihytiyacı olan yavru kuşlarla paylaşıyorum.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Annelik duygusunu tatmayı o kadar çok istiyorum ki. Benimde yeğenlerim ikizler. Onlar elimizde büyüdü. Birde mesleğim icabı sürekli haşır neşirim öğrencilerimle. Çocukları çok seviyorum. İyi bir anne olacağımada eminim inşallah. Sende iyi bir annesin canım.

özii dedi ki...

Aklımda olacak çevremdeki bebekli annelerle konuşup , haber veririm...