30 Ocak 2009 Cuma

KÜRKÇÜ DÜKKANI


Sonunda döndüm...Şimdi kaldığımız yerden devam...
Malum hastaydı aşkım, neyseki benden daha çabuk toparlandı, ev isitirahati ve özenli bakım işe yaradı temizledik virüsleri...Ardından bilgisayarımı format için gönderdik ve 2 günlükte olsa bağlantım olmadığı zaman anladım ki, çok alışmışım ben bu küçük gri arkadaşa...Gün içerisinde aklıma geldiğinde bağımlılar gibi canım istedi resmen:)) Maillerime bakayım,blogger dostlarımı gezeyim,okuyayım...Sanki dünya ile irtibatım kesildi?Panikledim??? Eee nede olsa netle doğduk:p Hey allahım,ne garibim-garibiz?( sahi sizde böylemisiniz?)
Ama bu durumun faydası da oldu şimdi bunu da inkar edemem...Ne oldu?
Netle bağlantı kurulamayınca, evle bağlantı kuruldu??????:))))
*Uzun zamandır aklımda olan, dip bucak köşe ocak ev toplama işi...
*Çocuklarımın oyun odasına yeni düzenleme, yeni raflar ve cepli büyük oyuncak vs.eşya için askılar...
*Eskiden bizim,şimdiyse zuzularımın hakimiyetinde olan oturma odamıza yeni bir şekil?
Bu yeni şekile ilk anda adapte olamayan oğlumun,'niye değiştirdin evimizi ?Sen çok yanlış bir iş yapmışsın!' şeklinde yarım saat süren fırçası(sonrasında oynadığımız oyunlar ve romantik ikili dansımız neticesinde affedilen anne:))
*Kütüphanemizin, yine yeni yeniden! belki 100.kez toplanması,itinayla dizdiğim kitapların aynı günün akşamında kızım tarafından okunmak? üzere yerinden çıkarılması, prensesimin elindeki işlemeli ve koyu pembe renkli Yunus Emre şiirleri kitabını,büyük bir hevesle''Sonra prenses gelmiiiiş ve prenste gelmiiişşşş,birlikte gezmeye gitmişler''şeklinde kendince yorumlaması ve haliyle benim bu duruma hiiiiç kızamamam ve kitaplığımızı 101. kez toplamaya hazırlanmam:))))
*Fırsat bu fırsat,eski video kasetlerini düzenleme işi...Zuzulardan önceki ev,tatil vs. hallerimizi kendimce rtükleme:)) (Malum cd'ye aktarılmak üzere sonuçta hiç tanımadığımız kişilere gidecek dikkat etmek lazım!)
*Kaç günlerdir hafiften sallanıyoruz.O yüzden uzun zamandır aklımda olan ama hep ertelediğim deprem çantası için malzemeleri ve kıyafetleri hazırlama...(Allahımkorusun,kullandırtmasın...Amin)
*Bunca işin arasında dostlarla buluşma,hem bedenimi hemde ruhumu ve gönlümü dinlendirme,yenileme:))
*İki günden sonra, akşam elinde bilgisayarla eve gelen kocaya, nedense:P , daha bir farklı gözle,kahraman edasıyla bakış, hatta daha bir fazla seviş ve saygı duyuş:)
Ve bu satırları yazarken olduğu gibi **KÜRKÇÜ DÜKKANINA GERİ DÖNÜŞ:))
**Çok bilmişin notu :P
Her toplum ve kültürde, tilkinin kurnazlığına ilişkin, öyküler, fıkralar anlatılır.Tilkiye kurnazlığı veren, artıran olay, onun çok iyi koku almasından, böylece avının, tehlikenin nerede olduğunu hemen anladığından gelmektedir. Avcılar tilkinin kürküne tamah ederek, onu öldürür. Bu bağlamda halkımız, "tilkinin dönüp dolaşıp geleceği kürkçü dükkânı" diye bir atasözü türetmiş. Tilkiye bir kürk olarak değil, çiftçiye yararlı bir hayvan olarak bakalım, doğanın süsü olan bütün canlıları koruyalım.

6 yorum:

Mehtap dedi ki...

banucuğum, o zaman hoşgeldin diyorum.Yazını bir çırpıda okudum.Bayağı bir iş halletmişsin bu arada.Canım depremden de Allah hepimizi korusun.Geçmiş olsun.sevgiler.Ailen ve çocuklarınla birlikte sağlık,huzur diliyorum.

SMİLENA dedi ki...

hoş geldin arkadaşım.

Tabiat Ana dedi ki...

hoşgeldin :)

zuzuların annesi dedi ki...

Hoşbuldum Mehtapcım:))Güzel dileklerin için teşekkür ederim:))
Sevgiler

zuzuların annesi dedi ki...

Sevgili Smilena...Hoşbuldum arkadaşım:))

zuzuların annesi dedi ki...

Sevgili Tabiat Ana senide çok hoş buldum:)