30 Ocak 2009 Cuma

1 TİYATRO & 2 FİLM


Geçen hafta cumartesi,önce zuzularımın anaokulundaki toplantıya katıldık... Yine çok keyifli sözler duyduk meleklerimiz için:)) Sonra sinema günümüzde YES MAN'i aşkımla, pazar tiyatro günümüzde de 'AKILLI SOYTARI'yı ailecek çocuklarımızla birlikte ve aynı günün akşamı evde Şamar oğlanı gibi garip bir isimle türkçeye çevrilmiş olan DAN IN REAL LIFE 'ı seyrettik...
YES MAN;Tam bir Jım Carrey filmi,yine gülmekten kırıp geçiriyor...Yalnız sanırım yüzünü şekilden şekile sokmasından olsa gerek,yaşlanmış gibi geldi bize:)
AKILLI SOYTARI;Bursa Devlet Tiyatrosunun bir çocuk oyunu...Amma velakin bizim çocukları pek açmadı...Eee anlamadılar haliyle çok fazla,konu biraz ağır geldi:))Oğlumun ilgisini çeken tek şey dekordaki kaydıraktı:)))Ama yinede sonuçta tiyatro ve saygıyı hak ediyor,yaşça büyük çocuklarınızı götürebilirsiniz... Oyunda silahın, savaşın, kavga, haksızlık, sömürü, bencillik gibi kavramların hiç bilinmediği sınıfsız mutsuzluk gezegeninde kralı, soytarısı, prensesi, halkı kardeş kardeş yaşarken, üç düzenbaz kendi çıkarları için gezegeni ele geçirmeye çalışırlar.Fakat “Akıllı Soytarı” ve çocuklar buna izin vermezler. İnsanın ancak eşit, özgür ve demokratik bir ortamda mutlu olabileceğini gösterirler.
DAN IS REAL LİFE: Romantik komedi tarzında oldukça hoş bir film...Tavsiye edilir efendim.

2 yorum:

Tabiat Ana dedi ki...

şamar oğlanını :)) seyretmiştim güzel filmdi gerçektende :)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Çok aktiviteli bir yazı olmuş. Ne güzel. Bende istiyorum sinemaya gitmek ama pek vakit bulamıyorum nedense:(