14 Ocak 2008 Pazartesi

Muhteşem Haftasonu :))

Cuma
Uzun zaman geçmişti üstünden,artık paslanmıştık...en son nerede dans etmiştik? ya da tabiri caizse göbek atmıştık? hatırlamıyorduk...bu böyle gitmezdi, hemen işe koyulduk,Bursalı Anneler olarak biraz geçte olsa hoşgeldin 2008 gecesi yaptık:))
Önce, işlerimizi ve eşlerimizi ayarladık,sonra çocukları bırakabileceğimiz kişileri, sonrada cuma akşamı için Altınceylan/Meyhaneyi...süper bir geceydi,çok güldük,çok eğlendik...biz hanımlar zaten cok iyi dostuz ama beylerin muhabbetini ve dayanışmasını gördükten sonra daha mutlu olduk.
Dayanışma dememim sebebine gelirsek:Daha önceki hafatalarda gerçekleştirdiğimiz fidan dikimi ve pazar günü yaptığımız çekirdek dikimi etkinlikleri üzerine konuşuyorduk,bir ara, sevgili kocam başta olmak üzere beyler biraz hava alalım bahanesi ile masadan ayrıldılar,geldiler, zaman geçti..fasıl ve sanat müziği ağırlıklı gecede sahne alan bayan istekleri okumaya başladı...
Sanatçı :Bu akşam aramızda Bursalı Anneler de varmış...
Biz: Ellerimiz havada... burdayııııızzzzz:))))
Sanatçı: Eşleri onlar için ORMANCI'yı istemiş????sanırım bu sizin isteğiniz değil bayanlar:)))
Biz:Kocalarımızdan kırk yılın başında bir şarkı hediye alıyoruz ve buda Ormancı oluyor şaşkınlığı içindeyiz, serzenişlerimiz bir yandan kahkahalarımız bir yandan....
unutulmaz bir geceydi:)))
Cumartesi
Sabahtan Zuzularımın anaokulunda toplantımız vardı, gittik ve gayet memnun döndük,benim meleklerim hem derslerinde çok başarılı hemde arkadaşları ve öğretmenleri ile süperler.
Öğleden sonra,Bursalı anneler grubumuzdan Serap'ın kızı Ecesu'nun doğumgünü vardı..açıkcası gitmeden önce zuzularımla nasıl yapacağım umarım bir problem çıkmaz düşüncesi ile gittim,ancak hiçte korktuğum gibi olmadı çünkü ev tam bir kreş gibiydi:))Benim gibi bir ikiz annesi daha vardı dünya güzeli kızları ile...en küçüğü 15 aylık en büyüğü 5 yaşında bir sürü çocuk....e benimkilerde arada kaynadı haliyle:)))Her çocuk için pastanın mumları tekrar yakıldı ,yenildi,içildi en önemlisi zuzularım çok eğlendi ve bir sürü yeni arkadaşları oldu:)))
Ve Pazar
Saat 11'de Gölyazı köy meydanında buluştuk,oldukça soğuk ve sisli bir hava olmasına rağmen amacımızdan caymadık ve çekirdeklerimizin dikimi için yola koyulduk...
Bursalı annelerin başlatığı kampanyamıza destek veren diğer dernek üyeleri(Gezelim Görelim Çekelim grubu,Zirve dağcılık ve doğa sporları kulübü,Tuyçev vs.) aramızdaydılar.
Ellerimizde çapalar,tornavidalar,toprakta ekilecek çekirdeğin büyüklüğüne göre çukurlar açtık,dikimizi gerçekleştirdik,tabii bu arada bizden çok sevgili eşlerimiz çalıştı bu nedenle teşekkürün en büyüğünü onlar hak ettiler...
İşimiz bitti ve bizler ufakta olsa toprağımız için ve bu topraklarda inşaallah bizden çok daha uzun süreler yaşayacak çocuklarımız için bir şeyler yapmanın memnuniyeti ile evimize döndük.

1 yorum:

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Gerçekten harika bir hafta sonu idi. Ama ben cumartesi başka bir yaşgününde idim ve zuzuları sevemedim :((