22 Aralık 2009 Salı

YİNE Mİ BAMYA??!!

Yazmak...Bazen zor, bazen kolay...
Yaşarken-hatır da kalası-anlar, yazarken önemini kaybediyor sanki?

Bu bağlam da; Şunu yaptım,bunu ettim şeklindeki rapor verir tarz da yazılar -çoğunlukla sahibini ilgilendirdiği için-okurun sıkılma ihtimalini düşünen bendenizi de ikilem için de bırakıyor?
İç ses diyor ki:Blog benim, benim anılarım,benim hayatım, yazmam lazım ama okur ne diyecek??? Yine mi Bamya??!!!
Ha tabi bir de buradaki yazılar var!Dehşet içerisin de ama gülümseyerek okuduğum ve şaka olmasını umduğum!!! Yok artık bu kadar mı?blog, mulog yazmasam mı? dedirten...Belki bilen göreniniz vardır...O yüzden fazla yorum yok,kınama var; cık, cık, cık, cık :)

Nihayetin de bu ikileme kendimce şöyle bir çözüm-açıklama-getiriyorum...
Blog=Günlük?....Günlük=Blog?
-Günlük;kişiye özel olup,sadece yazarı tarafından yazılıp,okunması tasarlanan, kişinin özelini,tüzelini,aşkını,sevdasını,mutluluğunu,kavgasını,rahatça yazdığı, genelde sandık içlerinde,yastık altların da özenle saklanan ama en sonun da -tıpkı eski türk filmlerindeki gibi- mutlaka başkaları tarafından da okunan yazılar topluluğudur.
-Blog ise; aynı amaçla yazılan ama direk başkaları tarafından okunan yazılardan oluşur.
Nihayetin de ortak payda ''başkaları''dır...O başkaları sizin yazılarınıza-ve haliyle duygularınıza, hayatınıza- yorum yapan,mutluluğunuzla gülen,derdinizle üzülen kişilerdir...
Kişi;başka blogları ya da kitapları okuyarak,filmleri izleyerek,benzer hayatlar da kendi yalnızlığını,acılarını içselleştirmekten kurtulur.Sonuçta ne kadar özel görünse de,yazan için aslın da amaç hayatını bir şekilde deşifre etmektir...
Çoook mutluyum? lay lay looom:)
Ya da acıların çocuğuyum:(
ya da hepsi...
Yanlış mıyım???
Hem günlük tutan hangi film kahramanı filmin sonun da, niye benim yazılarımı,özelimi okudunuz diye çemkirdi ki???:)))
Ya da hangimiz o türk filmlerinin sonunda hatıra defteri okununcaya ve kadının ya da erkeğin aşkı, masumiyeti,iyi niyeti ortaya çıkıncaya kadar kıvranmadık?:))
Yani aslın da her şey hayatı paylaşmak için...Bizim gibi blog yazarları içinse bu peşin peşin:)))))

O yüzden şimdi bu kadar lafın üzerine uzun uzadıya anlattırma bana blog ama bil ki;hoş olmakla birlikte,hiç boş geçmedi günlerim.
Fotoğraf kursum nihayete erdi,deneme çekimleri yaptık gülüş,cümbüş:)Aşkımla yeni yuvamız için koşturduk, hafta içi dostlarımızın da stand açarak katıldığı yeni yıl kermesine gittim,evde yeni yıl ağacımızı kurduk,hediyelerimizi hazırladık:)hafta sonu karı koca baş başa saatleri,biraz iş,biraz keyif ,pazar gündüz bir güzel meleğe hasta ziyareti,akşamına Fsm balıkçısı....

Bu kadar işte kısaca;Yaşıyorsak bir şekilde ve sevdiklerimizle paylaşıyorsak bu hayatı,ne aşkın,ne de huzurun ispatı için boşuna yorulmasın kelimelerim:) Bilen bildi,duyan duydu nasılsa ve umarım ki anlatabildim derdimi ve yine umarım ki iyi ki yazmışım dediğim yazılardan birisi olsun bu da.(Ps:Alıştınız artık karşık olmuş biraz sanki yine :)

16 yorum:

nehircce dedi ki...

Canımm yaa o blog nedir öyle ilk kez görüyorum..aynı fikirdeyim.yazdıklarında da çok haklısın..sevgiler.

meltem dedi ki...

banucun senin zaten aşkını ya da huzurunu ispat etmek için kelimerini yormana gerek yok:) aslında bence böyle bi ispata gerek de yok biz içimizden geleni içimizden geldiği an içimizden geldiği gibi yazıyoruz okunması da bizi rahatsız etmek şöyle dursun mutlu bile ediyor, hepsi bu ama şuu yukarda bahsettiğin "burdaki" gibi yazılar olan bloga baktım ağzım açık kaldı, hatta şaka gibi dedim bi de okumaya devam ettim, bence çok iğrenç şoka girdim inan
hiç bu tarz bloglar olduğunu bilmiyorum ya da vardır da ben bilmiyorum şaşırdım e herkesin blog açarken amacı farklı tabi:)
neyse öpüyorum seni

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Çok güzel olmuş eline sağlık..
Adı üstünde kişisel blog.
İsteyen okur yorum yazar, istmeyen okumaz ama yorum da yazmaz.Benim görüşüm budur canım..

Bir Yastıkta dedi ki...

link verdiğin siteyi bilmiyordum biraz şaşırdım desem?

ben bloguma malesef o kadar açık olamıyorum günlük de tutmazdım zaten

babycakes dedi ki...

güzelim şu yukarıda verdiğin örnek bloga bakınca bırak canım bamya tadı versin.. ben de dışarıda hiç tanımadığım bir bayan "aaa ben sizi tanıyorum " deyince ilk defa ya ben n'yapıyorum diye düşünmüştüm...

Adsız dedi ki...

ha ha hayyy baktım şu cık cıklı bloğa yuhhh dedim bir kocamanından yuhhhhh:)
gülsemmi şaşırsammmı kızsam mı bilemedim yuhhh

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

ayy linkteki bloğa şaşırdım kaldım.cahil cesaretinin tanımı bu mudur şimdi?
sen yaz,hep yaz okuması rahatsızlık değil keyif verenlerdensin.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

yok yok karışık değil bence çok güzel ve samiydi her zamanki gib:)
Sevgiler Banu'cum...

nalan dedi ki...

boşuna dememişler gördün deli dön geri.
malum tehdit etmiş beğenmeyeni döverim diye. cık cık cık...

Adsız dedi ki...

yaa inanmıyorum.. şaka falan mı bu gerçekten?... o link verdiğin blog beni hayretler içinde bıraktı. hem de üstünkörü bi göz gezdirdim sadece. şoklardayım. biraz daha bakıcam. hani inanmakta güçlük çekiyorum o bakımdan...

herkes blogunu başka bir amaçla yazıyor. ama kesin olan bişey var ki; insanlar okuyor. hayatımız deşifre oluyor bi yerde. o kadar derinlere inerek hayatımı tam anlamıyla deşifre etmek çok ters bana göre. benimkiler daha çok oğluma hatıra olarak kalsın yazılarım. belki bi gün okur, görür; büyürken ne evrelerden geçtiğini. annem vakti zamanında bana yapsa ne mutlu olurdum diyip ben kendi çocuğuma yapayım bunu dedim mesela.. sonra blog arkadaşları edinince onlarla fikir alışverişlerine de başladım. ben bu ktabı okudum sen de oku hesabı tavsiyeler falan.. biraz saptım amacımdan ama hala oğluma izler bırakarak devam ediyorum.
neyse canım çok uzattım..

şuraya gittim, şöyle yaptım yazıarı her zaman sıkmaz insanı. bunları kimin, nasıl yazdığı önemlidir. sen içinden geldiği şekilde yazmaya devam et. bugün markete gittim de.. bugün bunu pişirdim de.. ben seviyorum seni okumayı.. sevgiler..

Adsız dedi ki...

CANIM BENİM İNCELEDİM O BLOGU. KESİNLİKLE GERÇEK OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. GERÇEK OLAMAZ, OLMAMALI... BİRİLERİ YAZIP YAZIP EĞLENİYORLAR İŞTE..

aysema dedi ki...

"Delidir, ne yapsa yeridir" de biz de gidip okuduk, hatta birileri de üşenmemiş yorum yazmış... Kim akıllı kim deli nasıl karar vermeli?

Sevgiler...

meltem dedi ki...

ben de seni çok seviyorum söylemişmiydim...
acaip feyz alıyorum, tanımak istiyorum hani burda kimseyi görmeden onunla ilgili bi profil oluşur ya kafanda senin bende ki profilini aynen yazıyorum:
-naif
-süper olgun
-sakin,dingin
-sevgi ve özgüven dolu
-hayata karşı çok sağlam
-mutlu olmayı, sevmeyi bilen..
bu kafamdaki hayranlık uyandıran, yazılarından çıkardığım haliyle tanıdğım banu bu işte:)
sen olsan sevmezmisin:))

blogspotmuzik dedi ki...

bu güzel paylaşımlar için teşekkürler

MAVİANNE dedi ki...

ben de şaşırıdm bir tık dedim
yazmayı bilememiş ama napalım ki herkese açık sayfalar
imlaya ve içeriğe bakılmıyor malesef

mutlu yıllar diliyorum sana

Nazpek dedi ki...

hu hu kimse yokmu