21 Ocak 2009 Çarşamba

1 ALBÜM...1 KİTAP

Bir Albüm...
Malum fotoğraf ekleyemiyorum şu aralar postlarıma:(( 'Dinliyorum...Dinleniyorum'da var fotosu...Neyse anlatmaya çalıştığım şey bir müzik albümü...Ama ne albüm,tek kelimeyle süper...'UZAY HEPARİ SONSUZA'
Rahmetli Uzay Hepari'nin bestelerinden,şarkılarından oluşan ,farklı sanatçıların seslendirdiği derleme bir albüm...Biçare / Bu Gece Son / Kadınım /Karanfil /Kınalı Bebek/ Küçüğüm / Masum Değiliz / Onursuz Olmasın Aşk /Serserim Benim ...Albümdeki parçaların bazıları...Ben dinlerken yıllar öncesine gittim,anılara daldım...Hem güldüm,hem hüzünlendim...Kısacası çok beğendim...Kesinlikle tavsiye edebilirim:)))

Ve bir kitap...
'Bir Erkek Ağladığında'Jülide Sevim.
Ağlamaktan korkmak ya da utanmak, bu korku ve utanç nedeniyle ağlama isteğini boğmak, ne büyük kayıp erkekler için. Ve erkekliğin, en kötü koşulları bile, duygusuzca karşılamak olduğunu sanmak ne büyük bir yanılgı
"Kendini" arayan kadın, hangi yollardan geçer? "Ben" derken, kastettiği "ben"in içinde neler vardır? Ve bu "ben", ne kadar "ben" dir?
Kişi her şeyin nedenidir. Kazandığı başarılar, kurduğu ilişkiler, çektiği acılar, aldığı haz, duyduğu mutluluk, sarsan hayal kırıklığı, hayata ait ne varsa, kişi hepsinden sorumludur...
Erkekler niçin ağlar?.. O küçücük gözyaşı damlalarının içinde kocaman bir dünya, yüzyıllardır tartışılageldiği halde hâlâ çözülememiş "insani ilişkiler"in özeti gizlidir.
Psikolog Jülide Sevim, erkeğin gözyaşlarıyla "ironikleştirdiği" yaşamlarımızı sorguluyor: Dünya, Türkiye; aile, anne-baba, çocuk ve sevgililerimiz... Bu kitapta hepimiz varız.
*Demişler efendim kitabın arka yüzünde...Ben okumaya yeni başladım...Oldukça ilginç ve sürükleyici bir kitap...Fotosu'Bu aralar bu kitabı okuyorum'da.

4 yorum:

durutarifler dedi ki...

Kitap okunacaklar listesine girdi. Albüm zaten dinleniyor. Ama Emra Aydın'dan fırsat kaldığında :)))

Adsız dedi ki...

Banucum, albümü bende dinliyorum, harika. Bir de Nazan Öncel'i tavsiye ederim. Bu kitabı bende okudum, zaten çok severim Jülide Sevim'i cok severim, tüm kitaplarını okudum, bence harika bir psikolog.

SERAP dedi ki...

Bloglararası kitap hediyeleşmesi yapmaya karar verdik.Blogdaki yazımı okursan ayrıntılara ulaşabilirsin.Senide görmek hoşumuza gider:)

zuzuların annesi dedi ki...

-Nilaycım Emre Aydını bende çok severim canım:))
-Kitap Kurdum,Jülide Sevim'i ilk kez okuyorumve evet bende beğendim
-Ve Serapcım katılırım canım büyük zevkle...Yazdım adımı sayfana:)
Sevgiler hepinize.