4 Aralık 2008 Perşembe

DİLBER HALA & AVRUPA YAKASI :))


Uşşşşşş tirlediiim haaaa....
-Osmaaaann guzuuuummm, Osmanııımmm oğluumm ben sana meyremi alacam olum
-Dipcik gibisin maşallah
-Ben lafimi ortaya goyarıım, isteyen gelir alııır, istemeyen birakir gaçaaar
-Bağa girdim yaprağa,doyamadım sarmağa,o yar benim olmadan girmem gara toğrağa ))
-Sıskalarda pek sinsi olur der büyüklerimiz ama bilmürük artuğ
DİLBER HALA SÖZLÜĞÜ: * Hoşşik: Yalaka, karaktersiz, ukala * Dinelmek: Ayakta kalmak * Banadura: Domates * Gındırık: Aralık * Gıllik, gıllicik: Küçük, küçücük * Sası: Tatsız, yavan * Zebil gibi: Çok, gereğinden fazla * Hatın kız: Hanım kız * Booy boy: Eyvaah eyvah * Bahele: Bak hele * Çekticeği damar kurusun: Çektiği damar, soy, kurusun * Soykası batasıca: Soyu sopu batasıca * Zaar: Zahir, herhalde, öyle görünüyor ki * Kele: Ayol * Cıvır: Diri, genç * Avel: Aptal * Cibilliyet: Geçmiş * Bici bici: Adana'ya özgü, nişasta, gül suyu ve buzla yapılan bir tatlı * Gadasını almak: Derdini, belasını almak * Zumzuk: Yumruk
***Bizim için Çarşamba akşamları, Avrupa Yakası gecesi...Her tip çok başarılı ama son günlerdeki favorimiz Dilber hala:))Ve Dilber hala'yı canlandıran oyuncu Binnur Kaya... Bu deli kadın, oyuncu değil, sanki kek hamuru... Hangi kalıba dökerseniz, hemen onun şeklini alıyor. Adana yöresinin şivesini, tavırlarını mükemmel canlandırıyor. Vücut dilini harika kullanıyor...Reklam aralarında, yaprak dökümüne göz atıp,reklam bitiminde tercihimizi yine gülmekten yana kullanıyoruz aşkımla...Hatta artık çocuklar da izliyor bizimle birlikte...Hemde öyle böyle değil takip ediyorlar resmen konuyu :)) Biz ailecek dün akşam ki gibi ve her çarşamba gecesi olduğu gibi çok gülüyoruz bu diziye...İyi ki de öyle yapıyoruz:))))

5 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Çok hoş bu dizi yaa. Ama bak ben Adanalıyım. Ama hiç duymadım çoğu kelimeyi yani. Bazen soruyorum çoğu kişiye bu ne demek diye :))
Böyle konuşmuyor yaa Adanalılar. Çok abartılı bence :)

zuzuların annesi dedi ki...

Adanalı Çiçeğim:))) Ben söylemişmiydim sana,okul çağlarında 4 yılım Adanada geçti diye...Ve evet seninde dediğin gibi,duymadım bende o tarz kelimeler...Tek aklımda kalan sınıftaki arkadaşların öğretmenimiz bize kızdı demek yerine KIZIŞTI:)) demeleriydi:)))
Zaten dizi bu güzelim...Biraz gerçek,biraz hayal:))))

Elçin dedi ki...

Bol kahkahalı geceler efem:))Neşeniz boool olsun:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Demek Adanada geçti öğrencilik yılların . Desene Çukurovada okudun. bende Çukurova mezunuyum :)Kaç yılı mezunusun canım?

zuzuların annesi dedi ki...

Çiçeğim,okul çağı derken Orta okul ve lise 1'i kastetmiştim ben:)))Yani 15 yaşında filan ayrıldım ben Adanadan... Amma çok olmuş yalnız yaa:(((