28 Kasım 2008 Cuma

SEYİR DEFTERİ / OSMANLI CUMHURİYETİ

Geçen hafta cuma günü, aşkımla hafta arası kaçamak yapıp izlediğimiz bir film...Aşağıda filmin konusu ile ilgili bilgiler var ama bence, Can Dündar'ın Mustafa'sının (ki bence bir kaç sahne ve cümle haricinde hala iyi ki Atatürk ile ilgili böyle bir film çekilmiş düşüncesindeyim Mustafa için :)) üzerine panzehir gibi olmuş:) Biz çok beğendik...Atatürk olmasaydı halimiz ne olurduyu -trajikomik diyemeyeceğim çünkü bence konu oldukça trajik- Trajik bir şekilde anlatan başarılı bir film...Ata Demirerin oynadığı bir film ne kadar trajik olur veya hiç mi komik sahneler olmaz dersenizde evet komik sahneler var ama onlar anlatılmak istenen konunun dışında sahneler...Neyse, bence-bizce izlenilmeye değer bir film...Tavsiye edebilirim.
Film, 1888 yılında başak tarlasında koşan ve sonra Atatürk olduğu anlaşılan çocuğun bir ağaca tırmanıp , kafesteki bülbülü alırken kafasının üzerine düşmesiyle başlıyor. Ardından filmin kararması ile 2007 yılına geliniyor. Filmde Atatürk’ün hiç lider olmaması, Kurtuluş Savaşı’nın yapılmamasıyla cumhuriyet değil Osmanlı Cumhuriyeti’nin günümüze uyarlanmış devamı anlatılıyor.

1 yorum:

Gamzelianne dedi ki...

Fragmanlarından da oldukça anlamlı bir film olduğu belli.Gitmek, izlemek isterim ben de, iyiki Atatürk varmış, iyiki T.C kurulmuş, şu an nasıl bir Türkiye de yaşardık düşünmek bile istemiyorum.Atatürk'e ne çok şey borçluyuz.Keşke bunu herkes anlayabilse..