13 Ekim 2008 Pazartesi

KISACA...( kısası buysa:))

Cumartesi günü, zuzularımın muhteşem doğum günü partisinden sonra, Amı Vıtale'nin sergi açılışına gitmeyi planlıyorduk aşkımla ama, öyle bir gün geçti ki, bol eğlenceli :))(Ayrıntılar,ikimeleğin hikayesinde:) Günün sonunda yeterince eğlendiğimize ve yorulduğumuza karar verip, ertesi günü gezeriz diyerek gitmedik açılışa..
Pazar öğlen saatlerinde beraber çıktık evden...
Önce, baro şeçimleri için oyunu kullandı aşkım:)))
Sonra, Zafer'e bıraktık arabayı ve uzun zamandır fırsat bulup yapamadığımız bir şeyi yaptık ...
Havanın da güzel olmasını fırsat bilip el ele, yürüdük uzun uzun...Eski günleri yad ettik:))
En sonunda BUFSAD da ortak dostlarımız ve aynı zamanda benim hocalarım olan C ve U ile muhabbet ettik:)) Bufsad'ın 2008 onur konuğu, Amı Vıtale'nin fotoğraf sergisini gezdik...Ve tek kelime ile bayıldık...
Amı Vıtale,Belgesel fotoğrafçısı...Hintli bir anne ve amerikalı bir babanın kızı...Çok sıcak çok samimi, güleryüzlü...O ufacık boyuna ve çıtıpıtı hallerine bakınca insan inanamıyor...Bu kadın mı dünyayı gezen, üstüne üstlük çok zor koşullarda çalışıp, yaşayıp( kendisi Hindistanda yaşıyormuş) bu harika kareleri, fotoğrafları çeken? Ve okurken yorulduğumuz sayfalar dolusu ödüller kazanan? diye...İmrendim:))
Veee günün bombası....Açılışı kaçırdık belki ama,benim gibi bu işte daha çoook amatör olan bir kişi için büyük şans sayılabilecek bir fırsat yakaladık:))
Ami Vitale'nin 'Sınırların Ötesine Ulaşmak' konulu atölye çalışmasına katıldık aşkımla:))
Bilhassa belgesel fotoğrafta çok önemli olan, insanların arasında varolan görünmez sınırları aşmak ve samimi, dürüst, derin fotoğrafları ortaya çıkarmak üzerine kurulu bu atölye çalışmasından, konuyla ilgili önemli bilgiler aldık Ami'den :))
Ve sanırım, Kasım ayı içinde bana yine BUFSAD yolları görünecek:))
Kısaca.... Güzel.... Ama çoook güzel bir gün ve hafta sonu geçirdik:)))))))))))

Hiç yorum yok: